Geen traffic (download, upload, 24h usage) te zien op "gedeelde" switch poort

Panja

UniFier
7 feb 2024
4
1
3
Ik ben sinds kort trotse eigenaar van 2x USW-Lite-8-Poe switches met 2x AP U6-Pro.
Alles netjes geïnstalleerd met een selfhosted Unifi controller (v8.0.28) in Docker.
Met als backend een Mongo DB 4.4 Docker container.
Alles werkt naar behoren en ben erg tevreden!

Eén ding wat me op viel en waar ik een oplossing voor zoek is dat ik geen enkele traffic (download, upload, 24h usage) zie voor 2 devices.
Het gaat hier om mijn Synology en een virtuele (Linux) machine die op de Synology draait middels Synology Virtual Machine Manager.
Doordat de virtuele machine draait op de Synology gaat ie logischerwijs over dezelfde kabel naar dezelfde poort op de switch.
Hierdoor zijn de Synology en de VM dus beide verbonden op switch poort 3, zoals hieronder te zien is. Zodra ik de VM uitzet, er dus geen verkeer meer vanaf komt en alleen nog de Synology verbonden is dan zie ik wel traffic.

Is er iemand die hier een oplossing voor heeft? Ik zou graag voor beide devices traffic stats zien.

unifi.png
 
Ik herken dat gedrag niet; ik heb zelf ook wat VM's op dezelfde switchpoort zitten, en die geven netjes allemaal hun eigen traffic weer:
1707331584353.png
Heeft die virtuele machine op de Synology wel een eigen mac-adres, en is dat adres ook zichtbaar in 'network'?
 
Laatst bewerkt:
Hmm dat is idd vreemd!
Docker is niet het probleem. Daar draai ik de Unifi controller en DB op. Het gaat om de Synology Virtual Machine Manager.

De VM die hierop draait heeft idd wel een eigen MAC adres. Dat is ook de reden dat je beide devices terug ziet komen in mijn screenshot. Echter geen traffic stats.

Synology Virtual Machine Manager maakt een virtuele switch over zijn LAN verbinding en die ken/voeg je toe aan je VM(‘s).
Je VM krijgt dan wel een eigen willekeurig (kan je eventueel zelf nog aanpassen) MAC adres. Ook heeft de VM (natuurlijk) een eigen (static) IP.
 
Laatst bewerkt:
Kan mijn post niet meer bijwerken. Maar ik vergat te melden dat de VM idd gewoon in het netwerk te “zien” en te benaderen is.
 
Ik dacht nog dat het er misschien aan lag dat in de situatie boven alleen de VM's die poort delen, en de host een dedicated poort gebruikt.
Dat lijkt er niets mee te maken te hebben; die hieronder is een andere host; daarbij is de .2.105 de host, de overige 3 zijn VM's.
Deze zit direct op een UDM.
Beide hosts zijn overigens Hyper-V, dus niet hetzelfde als jouw situatie, maar het is in ieder geval niet zo dat 'network' het niet begrijpt als zowel host als guests via 1 poort binnen komen.
1707333260804.png
Waarom dat bij jou dan niet werkt durf ik helaas niet te zeggen, sorry.
 
Thanks voor de antwoorden iig!
Wellicht een dingetje wat aan Synology Virtual Machine Manager ligt dan…
Aangezien Hyper-V en ESXI het beide niet hebben.
 
  • Leuk
Waarderingen: Davey400
Activiteit
Er wordt op dit moment (nog) geen nieuwe reactie gepost.