Heeft Ubiquiti Cloud Gateway Ultra een subscription nodig

cybermaus

UniFier
14 mei 2024
6
0
1
Op een Camping (eigendom van familie, ik ben de "handig met computers" man) gebruik al jaren AirMax N. Toen nieuw, nu erg achterhaald
Ik ben aan het experimenteren met wat Unify AP, met een self-hosted server op een container op een ProxMox die ook OpnSense als gateway draait

Maar ik denk eraan om gewoon een Ubiquiti Cloud Gateway Ultra te kopen
En dan langzaam alle AirMax te vervangen met Unifi

Mijn grootste vraag: Heb ik een subscription nodig?
Ik moet natuurlijk altijd een account hebben, en die heb ik al, maar is er ergens een noodzaak om een maandelijkse subscription te hebben als ik naar een Unify hardware gateway ga?

Mvg
Maurits

Oh, bijkomende vraag: Zijn er extra voordelen als ik ook de diverse huidige web-managed switches (VLAN capable) vervang door Unifi switches, en zijn alle Ubiquity switches unify capable?
 
Om met het laatste te beginnen: Nee, niet alles van Ubiquiti is Unifi, Ubiquiti heeft meerdere lijnen.
Je moet dus een switch uit de Unifi lijn hebben, je herkent deze aan het voorvoegsel 'USW-' in de productnaam.

Je hebt geen subscription nodig voor de Unifi netwerkdevices. Wel een account inderdaad.
Geen idee van de schaalgrootte van de camping, (en de op te zetten omgeving) maar normaal gesproken zou ik dan iets hoger inzetten dan het instapmodel, maar uit gaan van een UDM Pro (of SE).
(Maar aan de andere kant: met een opgegeven capaciteit van 30+ UniFi Network devices and 300+ clients zou die Ultra nog best wel eens kunnen volstaan.)
 
Bedankt

Dat er meerdere product lijnen zijn, weet ik uiteraard. Ik heb per slot al 20 of zo NanoBeams en NanoStations, waarbij de Stations gemod zijn voor multi-AP

Maar wat is het voordeel van Unifi switches. wat krijg ik extra wat mijn niet unify maar VLAN capable managed switches kunnen.
Ik heb me laten uitleggen dat de "topology" display dan beter laat zien hoe de kabels aan elkaar hangen, maar als het alleem maar is voor een mooi plaatje dan is het niet heel erg belangrijk. Wat mis ik, als ik mijn oude switches en kabels blijf gebruiken.

Qua size, je vraagt je af of de Ultra te klein zou kunnen zijn. Er staat toch 300+ client devices en 30+ AP
We hebben nu een 20 AP's en op de seizoenspiek zullen er echt wel 300 telefoons rondlopen, maar de meeste zijn inactief in een broekzak.
In ieder geval is de OpnSense op een oude 2Mb Core2 laptop nooit te druk geweest.
 
Maar wat is het voordeel van Unifi switches. wat krijg ik extra wat mijn niet unify maar VLAN capable managed switches kunnen.
Één centrale management-console voor configuratie, beheer en inzicht in de omgeving, inclusief veilig remote-beheer.
De bitjes gaan er niet sneller van over de lijn o.i.d.
 
Activiteit
Er wordt op dit moment (nog) geen nieuwe reactie gepost.