USG vervangen

Waldo_Bosman

UniFier
26 jan 2024
6
2
3
Ik heb nu nog een usg-3 draaien, ik heb geen ids/ips aan staan omdat ik er geen reden toe zie. Ik heb namelijk jaren een Sophos utm-9 actief gehad met ips/ids aan en nooit een melding ontvangen. Ik heb ook geen port forwarding aan staan, alles staat dicht van buiten uit. Huidige provider is Ziggo met 500/50 snelheid. Eerdaags komt er Delta binnen met 1/1 gbps snelheid. Kan ik gewoon de USG houden en de delta snelheid halen of is het verstandiger oover te stappen naar de udm pro/se en ook ids/ips aanzetten?

Graag hoor ik jullie meningen
 
Als je er nu tevreden mee bent, dan ben je dat zometeen ook. Die Delta lijn gaat daar niet veel aan veranderen, de USG kan theoretisch 1Gbps routeren, althans 6 jaar geleden kon ie dat volgens dit filmpje.

 
Delta gaat je een Nokia modem/router/media converter/ap geven die niet in bridge modus kan.
Aangezien je geen port-forwarding gaat doen lijkt me dat voor jou geen probleem en kun je dus gewoon dubbel-NAT gebruiken.
Daardoor komt er in theorie ook helemaal niets spontaan van buiten aan bij jouw USG, en dus is ook met de nieuwe glasaansluiting gewoon ids/ips uit laten.
Vergeet niet dat het overgrote deel van de 'gewone' mensen zonder netwerk-hobby gewoon allemaal direct achter het door de provider geleverde modem zit. Jouw extra stap maakt het op zijn minst niet minder gevaarlijk.
De 1000/1000 haal je misschien niet altijd precies, maar afgerond 1/1 zou geen enkel probleem moeten zijn. ;)
 
Activiteit
Er wordt op dit moment (nog) geen nieuwe reactie gepost.
  Topic Status: Hallo . Er is al meer dan 14 dagen geen nieuwe reactie meer geplaatst.
  De inhoud is mogelijk niet langer relevant.
  Misschien is het beter om in plaats daarvan een nieuw onderwerp te starten..